Ga je mee met ons op avontuur naar Costa Rica?!

Samara deel 2 :-)

De wereld door de ogen van een kind zien is zooooooo leuk! Alles voor hem is een groot avontuur en het is dan ook onmogelijk om zijn ongekende enthousiastme niet over te nemen

Laughing
Zo zijn we van de week lekker uit eten geweest ('s avonds) en er vlogen allemaal vleermuizen nou Kyano keek zijn ogen uit! KIJK VLEERMUIZEN!!!! Ook vind hij de rondwandelende leguanen echt helemal stoer en roept hij 'die hebben wij thuis niet!' Slakjes die in het zand rondkruipen, krabjes, kleine visjes, kleine geko's in de bomen, eekhoorns die van palmboom naar palmboom springen alles is te gek!! En omdat hij alles helemaal te gek vind laten wij hem alles met liefde zien :-) het valt dan op hoeveel je dan zelf ook weer 'opnieuw' ziet. De wereld door te ogen van een kind zien is echt prachtig!

Nog steeds vermaken we ons hier PRIMA! We hebben zelfs al een soort van ritme gevonden. Tussen 5 en half 6 staan we op (ja vroeg ja) en maken we voor het zonnetje opkomt een flinke strandwandeling want het is dan nog heerlijk vroeg. Hierna eten we boven in ons huisje een broodje en worden we nog een beetje wakker. Vervolgens gaan we rond half 8 naar ons prive beneden dek om even lekker te lezen, knuffelen en spelen in de hangmat tot we het ontbijt van hier kijgen (second breakfast!) lekker pannenkoeken, scrambled eggs, koffie, melk, thee! mmmmm! Hierna gaan we weer naar boven omdat Kyano dan inmiddels al zo'n 100x ongeduldig heeft geroepen dat hij naar het strand wil. We kleden ons snel om, smeren ons in, lopen ons huisje uit en zijn 'poef' op het strand! Daar vermaken we ons de hele verdere ochtend met het spelen in de golven, het bouwen van zandkastelen, het lezen van boekjes, en vooral heel veel genieten van elkaar! Rond het heetste punt van de dag (zo tussen 12-15 uur) houden we siesta. We gaan dan lekker lunchen, kijken wat tv, doen een slaapje hier en daar en lezen wat. Om hierna ons weer heerlijk te settelen op het strand! *zucht* wat een leven ;-) We blijven dan meestal tot rond een uur of 5 op het strand gaan hierna lekker douchen en eten (soms thuis, soms uit eten) we wisselen het een beetje af! En dan stort Kyano zo rond 18.45 uur helemaal in en vraagt hij (?!?!?!?!) of hij mag gaan slapen want zo zegt hij dan zelf 'ik ben zooooooo moe!!!' Dan slaapt hij ook echt binnen 2 minuten! Tja het vergt toch wel wat hoor die warmte, het strand etc.

De tico's (costa ricanen) zijn nogal gek op onze kleine blonde vriendje en we moeten het echt goed in de gaten houden want hier blijft het niet bij lieve woorden. Van de week was er zelfs een vrouw die hem vast greep en wilden kussen...Kyano shrok zo dat hij haar maar een kus gaf en vervolgens enorm geschrokken was...Arme schat! Iedereen wil even aan hem zitten, even in het spaans tegen hem aankletsen en hem even laten weten hoe schattig ze hem vinden...Tja nu we dat weten blijven we toch wat meer bij hem in de buurt :-) We hebben hem geleert dat hij ook gewoon mag zeggen dat hij het niet wil maarja of dat nou helemaal doorkomt?!?

Verder zijn we eigenlijk heel trots op hem want hij doet het gewoon heel erg goed!! Hij heeft af en toe zijn nukken maarja dat heeft hij thuis ook!

Sven is weer lekker de 'robinson'aan het uithangen! Zo ziet hij de Tico's de palmboom inklimmen er cocosnoten uithakken, ze oprapen en verkopen! En sven denkt dan 'wat zij kunnen dat kan ik ook!' Goed hij klimt geen palmboom in gelukkig maar vind wel een aantal goede kokosnoten en krijgt die met heel veel pijn en moeite (lees: veel gehak op stenen, broodmessen en botte kracht verder) heeft hij ze open en komt er een heerlijk kokosnoot met melk en bergen vruchtvlees te voorschijn! mmmmm de kokosmelk is warm van de zon en het de kokos smaakt zooo lekker! En nu hebben we dus voor ons huisje nog 2 ongeopende kokosnoten liggen die Sven nog wil klaarmaken :-) BRILLIANT TOCH!!!

Vanmiddag lagen we op het strand en kwamen ze aan met zakken met watermeloen! Mmmmmm WATERMELOEN!!! 3 watermeloenen voor 1,50 euro! WOEP WOEP! We hebben er 1 gelijk opgegeten op het strand wat is dat lekker wederom een beetje warm van de zon en verser dan vers!! Tropischer dan dit kan toch bijna niet?!?!

Wij genieten nog even de laatste 3 dagen hier en dan begint ons echte avontuur! We hebben er zin in en kijken met gezonde spanning uit naar onze volgende avontuur!

We hebben trouwens een aantal foto's gepost op deze site! voor wie het leuk vind :-)

Liefs Sven, Michelle en Kyano

Merlin

Klinkt erg relaxed allemaal! Veel plezier nog.

Frank en Janneke

Te gek! Wat een ontzettend leuk huisje. We zijn blij dat Kyano en jullie ook je zo goed vermaken,hadden niets anders verwacht.Wij zouden ook wel door Kyano's oogjes willen kijken naar al dat moois.Geef hem een dikke kus van ons!

Albertine

Geniet er lekker van..........veel plezier!!!!!!

Gijs

ga ook maar vakantie boeken. Stuk leuker dan hier werken..... Ik mag alleen niet elk jaar naar Bali. snik. Geniet er maar lekker van.
X + groetjes,

Pam & Gijs

Janine

Ben zooooooooooow jaloers op jullie!!! :) Geniet er lekker van met z'n drietjes!

Janine

manu

OOO wat heerlijk allemaal, geniet er maar lekker van xx

Dieverke

Wouw wat leuk om te lezen allemaal! Crnaval vieren is leuk, maar nu wordt ik bijna jaloers... watermeloen eten met je blote billen op het strand... in Februari!!!

Geniet ervan!