Ga je mee met ons op avontuur naar Costa Rica?!

San Jose, GROTE SPINNEN, wijziging van plannen :-)

Lieve thuisblijvers,

Hier maar weer eens een berichtje van ons, de globetrotters in Costa Rica! :-)

De laatste dagen in Cahuita hebben we nog vuurvliegjes gezien (ERG GAAF!) en een luiaard met een kleine baby op haar buik! We vinden de sfeer aan de caribische kust erg leuk! Heel erg chill, relaxed en iedereen is erg vriendelijk!

We zijn van Cahuita doorgereden naar San Jose (de hoofdstad van Costa Rica) we zouden hier 1 nacht blijven maar door een misrekening van ons (we moesten eigenlijk nog een nacht in Cahuita blijven maar wilden dit echt niet) zijn we voor 2 nachten naar San Jose geweest. En eerlijk...wat een verademing!! Westerse cultuur hier!!!!! Supermarkten met 'gewoon' eten en airco binnen ipv een soort van afgedankte koelkasten die op elkaar staan gestapeld, de vleeswaren al 20x ontdooit en weer bevroren zijn geweest voordat je ze koopt, de boter zacht is en alles toch een beetje muffig stinkt...Daarbij is alles onlogisch ingedeeld. De jam ligt bij de luiers en de pindakaas bij de tomaten...zoiets zeg maar. De supermarkten hebben geen ramen en zijn smal en heeeel klein. Al met al kwamen we hier een supermarkt aan en ik zag strakke schappen, mooie groentes, vleeswaren die in een echte koeling lagen etc. WAUW! Even een' feeling like home' momentje! Hoe erg het ook is we verlangen alle drie (of eigenlijk alle 4 )naar een gewone bruine boterham met kaas ;-) En dat hebben we eigenlijk nooit als we op reis zijn maar het eten is hier echt zooooo slecht en ongevarieerd...

San Jose is leuk om te zijn geweest we hebben hier wat gewinkelt (en niets gekocht) en geprobeert een restaurantje te vinden maar helaas niet gevonden. Ze kennen hier bijna alleen maar fast food tenten en dus hebben we alleen al in 1 winkelstraat 3 Mac donalds gevonden. Aangezien Sven en ik allebei last hebben van onze darmen is dit niet echt een optie. Kyano lijkt zich prima te voelen en krijgt geen genoeg van FRIETIES! Parkeren in San Jose is echt enorm makkelijk! Er is onwijs veel pakeer gelegenheid. Iedere hoek van de straat lijkt er wel 1 te zijn en het is niet eens zo duur!

We zitten op een prachtige locatie net buiten San Jose, prachtig zwembad, mooie bergen, heel erg rustig en het waait hier zo hard dat een fan of airco overbodig is. We hebben 2 nachten geen warmte en geen muggen!! JOEPIE!!

Gisteren zijn we op weg gegaan naar Uvita. Vlak bij Manuel Antonio. We willen hier het national park graag zien en kijken of we nog wat beestjes kunnen spotten..We komen hier veel tolwegen tegen en de wegen zijn dus ook goed! Geen off road en dat vinden we allemaal fijn!! Het verloopt voorspoedig en we stoppen even in Jaco om wat te drinken en onze voetjes even in de zee te zetten. Sven en ik zeggen tegen elkaar...jeetje leuk hier misschien nog wel leuker als waar wij heen gaan en lekker toeristisch (lees toeristisch is alsnog basic maar in ieder geval wel wat voorzieningen!!!). Dat is dus het vervelende van je accommodaties van te voren boeken..normaal stoppen we waar wij willen nu stoppen we waar we geboekt hebben...Hierna snel weer door en we stoppen voor de lunch in Dominical.

We slapen tussen Uvita en Dominical ergens in en dit plaatsje heeft geen naam. (klein dus) Na lang zoeken en heen en weer rijden op een berg vinden we onze bestemming. Jungle Joy. We krijgen gelijk de sleutel van ons huisje en rijden erheen...1 bed...mmm waar is de andere? Ff zoeken...nee echt maar 1 bed...waar moet Kyano dan slapen? Het is hier wel echt prachtig. Omdat we hoog in de bergen zitten kijken we over de oceaan uit en we zitten midden in de jungle dus de junglegeluiden komen je weer tegemoet! Als ik Kyano verschoon (buiten op ons dek) zie ik een ENORME spin hangen en als ik zeg ENORM dan bedoel ik ook echt ENORM! Zonder liegen zo groot als Sven's handpalm!!!!!! Sven zegt gelijk COOL! En gaat foto's nemen. Na die ene zie ik er nog 1, en nog 1.....ehmmmm.... Binnen is er alleen een fan en het is echt heel erg heet!! SCHROEIEND! Als ik dan ook nog zie dat er geen enkele raam in het huisje zit en alleen maar gaas (met grote gapende gaten!) zie ik het allemaal even niet meer zitten....

We besluiten dat 1 bed geen optie is in dit warme huisje en besluiten terug te rijden naar Jaco. Een toeristisch dorpje aan het strand en dan hier een accommodatie te vinden zodat we wel wat voorzieningen hebben en vanuit hier wat dingen kunnen doen. We rijden 3 uur (!!!) terug....Als we eenmaal aankomen in Jaco zijn we moe! We zoeken een accommodatie maar dit valt nog niet mee...Sommige accepteren geen kinderen, sommige zitten vol en sommige zijn te vies en donker om ook maar een cent voor te betalen...We besluiten naar een buitenwijkje te rijden om het daar nog een keer te proberen. En ja we slagen!! Na 9 uur (!!!!!!) in de auto mogen we eindelijk uit dat ding! We zitten hier prachtig aan de zee met een zwembad voor ons huisje! Het is hier heel erg rustig en is maar zo'n 5 minuten weg van Jaco. De golven aan dit stukje zee zijn gigantisch!!!!! Echt meters hoog en dus erg vet om alle surfers te zien surfen!!! Die gasten kunnen er wat van! Erg gave foto's gemaakt vanmorgen. Inmiddels hou ik bijna geen eten meer binnen en Sven lijkt opgeknapt. Kyano heeft vanmorgen ruim 2 uur in het zwembad gedobberd en heeft echt helemaal nergens last van gelukkig! Nu hebben we even siesta in ons heerlijk gekoelde airco kamertje! JEHHHH! Sven en ik hebben besloten dat het reizen met een peuter en zwangere vrouw toch wel om wat voorzieningen vraagt zoals een supermarkt, zwembad en een accommodatie die insectenvrij... Het reizen is toch anders...maar zeker niet minder leuk! We verblijven hier nu nog 4 nachten. We denken erover om nog naar het National park te gaan en een krokkodillentour te doen maar dat is afhankelijk hoe ik me voel...Nu dus maar aan het water en fruit en hopen dat mijn maag zich snel hersteld!

Vanmorgen toen we in het zwembad lagen te dobberen zagen we nog 2 prachtige rode ara's!! Erg gaaf!!!!

We gaan vandaag maar eens bekijken wat we verder gaan doen! We zitten nu hier http://tortugadelmar.net/ in Playa Hermosa. We zijn dus nu weer gearriveerd aan de Atlantische oceaan.

Liefs xxx

janneke/frank

Hé, nog even en dat zijn jullie weer terug!De verhalen zullen we missen dan , maar we hebben er wat beters voor terug!!!
Kusjes voor Kyano, nog veel plezier de laatste week.