DRAMA :-(
Ach ja op reis gaat nooit alles zoals je het hebt bedacht maar het lijkt allemaal wel heel even tegen te zitten...We zijn woensdag weggegaan uit Samara naar Rincon de la Vieja. Na een vrij korte rit van 2 uur zijn we gestopt in Liberia om even te lunchen en de nodige dingen te regelen, zoals geld (geen pinmogelijkheden daar) , boodschappen (geen supermarkt daar) en een korte broek voor Sven want die had er maar 1.
Na deze stop hoeften we nog maar een half uur naar Rincon de la Vieja. Wel een heel stuk over offf road wegen en dus wel even pittig (zeker met mijn toch wel groeiende buik....) Eenmaal aangekomen op onze accomodatie checken we in bij een B&B die wordt gerund door Nederlanders. Hoe gezellig ;-) We hebben een hele basic accomodatie hier en hebben letterlijk 1 stapelbed, een 2 persoonsbed, wc en douche en een paar kleine raampjes. Prima want we zijn van plan een aantal mooie dingen te zien en hebben dan ook niet heel veel meer nodig. We vragen nog wel even hoe het zit met de insecten en er word gezegd dat er veel zandvlooien zijn en we dus goed moeten insmeren. So far, so good! We hebben een heel klein terrasje die we delen met nog een stel (toevallig ook nederlanders) en maken even een praatje met ze. Kyano zit op het terrasje een stukje verderop te spelen en zit ondertussen even lekker zijn luier vol te poepen (ach ja hoort er ook bij) ;-) Als ik hem binnen heb verschoond en we lopen terug hoor ik Sven roepen 'nee blijven jullie maar even daar!!!' Als ik ga kijken wat er is schrik ik me wild!!! Er zitten over het hele terras duizende zwarte mieren met z'n allen uit het niets.....Ze krieolen over het hele terras die zwart kleurt van de mieren. Ik besluit Kyano en mezelf op te sluiten in het huisje en een handdoek onder de kier van de deur te leggen. Zodat ze (hoop ik) niet naar binnen kunnen. Ik krijg weer jeuk als ik eraan denk.... Een vrouw rent naar de receptie en de eigenaar komt binnen no time met een gifspuit aan. HIj verteld ons dat er een nest zit van miljoenen zwarte mieren en dat ze 1x in de zoveel tijd een heel gebied uitkammen en dan alles op hun pad uitmoorden! Om zo vervolgens een nieuwe mierenhoop te beginnen. Hij had dit in 5 jaar tijd nog niet meegemaakt. Eigenlijk wilde hij ons adviseren om een uurtje of wat weg te gaan en als we dan terug kwamenzou alles wel weer weg zijn...ja daggggg!!! Uiteindelijk zijn ze door het gif of dood gegaan (sorry...) of op de vluchtgeslagen. Ik bedenk me een tijdje later dat Kyano daar enkele secondes voor had zitten spelen en krijg er de koude rillingen van! Zeker als de eigenaar ook nogverteld dat ze schorpioenen, kleine honden en alles wat op hun pad zit verslinden....kleine hond, kleine Kyano ik zaghet verschil niet zo...*slik* Om alles nog een beetje mooier te maken was er ook nog een schorpioen op de vlucht geslagen en die zat dus ook midden op het terras...*IEKS*
Ik vraag nog wat de kans is dat ze terug komen. Hij verteld dat ze werken in een hoek van 150 graden. Als het in de hoek niet lukt dat ze dan de volgende 150 graden pakken en we er dus 99% zeker geen last van zullen hebben.....
UIteindelijk was het al laat en besluiten we Kyano in bed te stoppen en zelf ook vroeg onder de wol te kruipen....Ik word rond 22.45 uur wakker en ga even naar de wc. Ik zie op de wc vloer weer een zooi mieren en sla en nog een paar plat. Als ik terug loop zegt Sven 'niet schrikken maar er zitten wat mieren op de muur!' EEN PAAR!?!?!? EEN PAAR!?!?!? Er zitten letterlijk honderden rode (en geloof me die zijn ongeveer 3x zo groot als in nederland) mieren op de muur! We proberen ze dood te slaan en te vergassen met Deet maar het lijkene er alleen maar meer en meer te worden! Ik sprint naar Kyano om te kijken of hij in orde is maar die ligt heerlijk te tukken. We doen het raam (met gaas ervoor) snel dicht in de hoop dat het stopt maar er komen er alleen maar meer en meer bij! Sven ziet ook dat dit helemaal uit de hand loopt en gaat naar de receptie om iemand uit zijn bed te bellen. Daar is de eigenaar weer met zijn gifspuit. Hij oppert mij om in de ruimte ernaast te gaan zitten ivm mijn zwangerschap en dus ga ik bij Kyano op bed zitten. Hij spuit, en spuit en spuit en er lijkt geen einde aan te komen. Dan lopen Sven en de eigenaar naar buiten en zien hier miljoenen mieren met elkaar in gevecht!! De zwarte mieren hebben met z'n allen het rode mierennest aangevallen en dus zijn de rode mieren op de vlucht geslagen met hun eitjes en zijn de zwarte ze aan het uitmoorden! En ja je raad het al ons kamertje ligt er midden in!!!!!! :-( Uiteindelijk zijn ze ruim een uur bezig geweest met mieren opvegen (de dode in de kamer) het spuiten van nog meer gif en het spoor proberen te doorbreken zodat ze niet bij ons naar binnen gingen...Weer bedenk ik me hoe gezegend we zijn dat Kyano (die in de kamer ervoor ligt) helemaal veilig is en ze ons raam hebben gepakt en niet die van Kyano en ik wakker ben geworden etc etc.....Hoe anders had het kunnen aflopen. Nadat de eigenaar denkt dat het er niet meer zullen worden gaat hij weer terug naar zijn eigen kamer...Kyano slaapt overigens overal doorheen ;-) Wij zijn de hele nacht wakker en doden echt nog honderden mieren in de kamer. Door de hele kamer heen liggen mierenlijken en Sven pakt op een gegeven moment een aansteker om ze te verbranden...hoe akelig...Hij voelt zich weer een klein kind zegt hij nog! Rond een uur of 1 a 2 zijn we allebei enorm moe en Sven besluit de wacht te houden zodat ik wat kan slapen en rond 4 uur valt hij ook nog in slaap. Na deze helnacht besluiten we dat het niet handig is (en verantwoord met een kindje en zwangere ik) om hier te blijven, overigens ook geen klamboes :-( We rijden vanuit hier door naar Nosara (aan de kust) en vinden een plekje om even bij te komen aan het zwembad en even goed te slapen in een kamer met Airco. Ik ben inmiddels echt afgedraait en heb veel last van een keiharde buik!!
De weg hierheen is een half uur of road rijden en dit zorgde bij mij nogal voor spanning want kan mijn kleine baby dit wel aan? Is dit niet slecht voor het kindje? Toen wist Sven me te vertellen dat de plek waar we heen moeten 5 uur non stop zo'n weg is.....Dat gaat dus niet! Als het al geen kwaad kan voor ons kindje dan trekt mijn lichaam dat ook echt niet! Wat stom dat we daar ook niet eerder aan hebben gedacht! Gelukkig blijkt het iets genuanceerder te zijn er zal het ongeveer 2 uur off road zijn. Mijn lieve schoonzusje gaat maandag aan de verloskundige vragen of het kwaad kan voor onze baby en dan kunnen we verder plannen wat we gaan doen...We hebben geluk dat we vannacht hier konden slapen maar moeten hier vandaag weer weg want ze zitten vol....We hebben wel 20 hotels hier in de buurt gebeld maar alles zit vol..SHIT EN NU?!?!? Uiteindeljik hebben we een hotelletje gevonden wat er ook nog echt leuk uitziet http://www.nosarahotelkayasol.com/ voor wie nieuwsgierig is ;-) Daar verblijven we nu nog 2 nachtjes en hopelijk krijgen we dan groen licht om naar Monte Verde te gaan!! En dan het echte costa rica te gaan bewonderen...pfff wat een gedoe allemaal!!!
Oja uiteraard zijn er foto's van de miereninfasie en de schorpioen etc maar die post ik later want ik wil nu even lekker gaan zwemmen en alle spanning van me laten afglijden!!! BTW we zijn vandaag 12 weken zwanger en dus is de magische grens bereikt!!! JOEPIEEE!!!
Liefs xxx Sven, Michelle, Kyano en Frummel
Je hebt op whatsapp zo'n emoticon met van die grote ogen van verbazing en afschuw...die was hier wel toepasselijk...pff heftig!! Zeker met zo'n kleine man, anders is het allemaal nog wel te doen. Fijn dat hij iig heeft doorgeslapen. Maar wel stressvol zeg. Hoop dat jullie dit de rest van de reis bespaard blijft. Ik hang maandag direct om 9u met VK aan de telefoon! xxx
Pffff scarry zeg.... Gelukkig zijn jullie er goed vanaf gekomen. Nu
even lekker bijkomen! X
Sodeju. Dat maakt reizen nou zo leuk. Je ziet zo veel beestjes in hun natuurlijke omgeving.... Echt geruststellend hoor, zo'n verhaal. We willen jullie wel graag heel en onbeschadigd terug zien over een poosje. Op naar het volgende avontuur, maar wel iets minder heftig graag.