Ga je mee met ons op avontuur naar Costa Rica?!

Van Nosara naar Monte Verde

Vandaag gaan we van Nosara naar Monte Verde. Een rit van ongeveer 5 uur en dus best wel wat voor de boeg. We houden dan wel rekening met genoeg tussenstops. We hebben zo'n 3,5 uur off road voor de boeg en off road is ook echt off road!!! Kyano roept elke keer 'IK HOU VAN HOBBELS!!'

Laughing

De laatste dagen in Nosara (aan de kust) waren fijn! We hebben na ons avontuur met de mieren maar even rustig aan gedaan! De golven zijn hier inmens hoog en het is hier dan ook echt en surfstadje. Erg leuk om te zien want je hoort hier heel de tijd 'how's it hanging bro' en dat soort termen. Nosara is ook duidelijk een rijk gedeelte van Costa Rica we hebben nog niet zoveel winkeltjes, mooie villa's en doorontwikkelde gebouwen gezien. Ze zijn hier dan ook volop aan het bouwen en dus zal het er over 5 jaar nog wel heel anders uitzien!

Ondanks dat we niet veel hebben gedaan stikt het hier van de wildelife! Zo hebben 2 enorme leguanen op ons dak een enorm gevecht gehad (zie foto's), kwam sven gieren en Coaties tegen toen hij gewoon over de weg liep. En zitten de brulapen hier voor ons hostel in de boom! En jeetje wat kunnen die beesten een herrie maken zeg! Het zijn niet voor niets de meest luidruchtige dieren van Costa Rica :-)

Vandaag vertrekken we dus naar Monte Verde waar we erg veel zin in hebben! We slapen hier midden in het Nevelwoud! http://www.trapphotelmonteverde.com/about_us.html dat moet dus gaaf zijn!! We hopen hier in ieder geval Toekans te spotten want Kyano kan nu echt niet langer meer wachten! Nu we een 'green light' hebben gekregen van onze verloskundige om ook off road te mogen rijden (en Bart bedankt eindelijk iemand gevonden die ervaring had met een zwangere vrouw en off road rijden!!!) kunnen we onze reis voortzetten zoals gepland en dat is wel zo gaaf want dan kunnen we de binnenlanden tenminste in! :-)

We hebben hier trouwens een heerlijk stekkie gehad in een hostel die Sven en mij toch wel het echte reizigersvibe geeft! Relaxed en gezellig! Het is ook leuk om te zien hoe Kyano ervoor zorgt dat we nog makkelijker een praatje maken dan normaal al het geval is. Kyano roept tegen iedereen die het maar wil 'Ola' en heeft zoveel plezier in alles dat mensen dit echt heel erg leuk vinden om te zien! Kyano werd vanmorgen wakker en zei ' misschien gaan we vandaag wel toekans zien, of watervallen en een nieuw huisje' Goed duidelijk heeft hij het reizen al een beetje te pakken. Hij slaapt ook echt in ieder huisje even goed en ook al is het soms erg warm ('s avonds nog ruim 30 graden met een fan boven je hoofd, een soort warme fohn, en muziek van de bar bij ons hostel)hij slaapt meestal binnen 5 minuten. Als we stukken moeten rijden en we hem dit vertellen vraagt hij standaart om zijn speentje en slaapt dan zo 1,5 uur in de auto. Alsof hij denkt nu slapen is straks fit en verder ontdekken :-))))) We zijn zooooo trots op hem!!!!!

We hebben volgens mij in Monte Verde ook Wifi dus we houden jullie op de hoogte!

Liefs xxx Sven, Michelle, Kyano en Frummel

p.s. ik voel Frummel al sinds een aantal dagen af en toe in mijn buik rondzwemmen..althans ik voel soms hele kleine plopjes! Hoe gezellig! :-)